Obyvatelia Žiliny upozorňujú na nepohrabané lístie z minulého roka, radnica na otázky neodpovedá


Foto: Obyvatelia Žiliny upozorňujú na nepohrabané lístie z minulého roka, radnica na otázky neodpovedá

Vo viacerých lokalitách v Žiline evidujú obyvatelia neporiadok a nepohrabané lístie. Údržba verejných plôch absentuje najviac na sídliskách Vlčince a Hliny, kde sú kopy lístia ešte z jesene minulého roka. Podnety sa začali postupne hromadiť aj na stránke odkazprestarostu.sk.

Čiastočná údržba prebehla krátko pred Vianocami na sídlisku Solinky, kde po nasnežení vykonávali pracovníci externej spoločnosti hrabanie a odvoz lístia. Podľa ľudí, ktorí na situáciu upozornili aj verejne, vtedy došlo k rozrývaniu trávnatých plôch pracovnými mechanizmami.

Samospráva podľa vyjadrení v jednotlivých verejných podnetoch poslala požiadavky zodpovedným osobám na riešenie. Medzičasom už občania nahlásili ďalšie podnety, pričom tie pôvodné zatiaľ neboli vyriešené. Rovnakú situáciu, aká je na Vlčincoch a Hlinách, evidujú aj v miestnom parku v časti Rosinky.


S otázkami na aktuálny stav ohľadom údržby verejných priestranstiev sme oslovili hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka. Ten ani po mesiaci na naše otázky neodpovedal a situáciu nevysvetlil.

Zoznam aktuálne nahlásených podnetov:


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu