Zimný štadión v Dolnom Kubíne sa konečne dočkal nového chladenia


Foto: Zimný štadión v Dolnom Kubíne sa konečne dočkal nového chladenia Foto: Facebook/Ján Prílepok - primátor mesta Dolný Kubín

Tento týždeň sa na Zimnom štadióne v Dolnom Kubíne bude spúšťať nové a bezpečnejšie chladenie. Podľa primátora mesta Jána Prílepka bola stará 28-ročná technológia už v nespoľahlivom stave a hrozil nielen výpadok chladenia, ale aj vážnejší únik.

Nový systém chladenia je bezúdržbový, úspornejší a na svoj chod potrebuje už len 1500 kg čpavku. To je oproti starému systému, ktorý potreboval 6000 kg čpavku, zníženie až o 75 %. 

Rekonštrukcia zimného štadióna vyjde mesto na 575 000 eur a polovicu finančných prostriedkov získalo z projektu Fondu na podporu športu.

„Jedinou chybou je načasovanie rekonštrukcie v zimných mesiacoch. Rekonštrukcia v lete 2021 však s ohľadom na vypísanú výzvu, v ktorej sme boli úspešní, nebola možná a rovnako neprichádzalo do úvahy ani čakať na leto 2022 kvôli stavu technológie, ale aj veľkému nárastu cien práce a všetkých komponentov,“ doplnil Prílepok. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu