Mesto hospodári s nadbytkom, poslanci odhlasovali opravu chodníkov


Foto: Mesto hospodári s nadbytkom, poslanci odhlasovali opravu chodníkov Foto: odkazprestarostu.sk

Obyvatelia v meste a na sídliskach sa už v dohľadnej dobe dočkajú rekonštrukcie niektorých chodníkov. Časť poslancov sa rozhodla vyčleniť prostriedky z rozpočtu mesta Žilina na realizáciu opráv. Na poslednom zastupiteľstve schválili návrh vyčleniť 300 tisíc eur na tento účel.

Mesto hospodári zodpovedne, vytvorilo nadbytok

„Mesto hospodári s nadbytkom a preto nevidíme dôvod, aby to nepocítili aj naši občania. Rozhodli sme sa preto vyčleniť z rozpočtu 300 tisíc eur na opravu chodníkov. Veľmi pekne ďakujem hlavne nezávislým poslancom. Spoločne sme opäť dokázali, že politika sa dá robiť aj pre ľudí,“ uviedol poslanec a predseda poslaneckého klubu strany Sieť Martin Kapitulík. Návrh bol schváleny práve vďaka hlasom poslancov tohto klubu spolu s hlasmi klubu nezávislých kandidátov. Schváleniu predbiehala búrlivá diskusia a viceprimátor Patrik Groma navrhoval stiahnutie tohto bodu z rokovania.

“Poslanecký klub nezávislých poslancov (NEKA) víta a podporuje akékoľvek snahy smerujúce k zlepšeniu života obyvateľov Mesta Žilina. Investície do postupnej rekonštrukcie chodníkov na území mesta sú rozhodne vykročením správnou cestou a dobrou správou pre Žilinčanov,“ spresnil zástupca nezávislých Peter Fiabáne. Chodníky by malo mesto začať rekonštruovať ešte tento rok a Žilinčania sa môžu tešiť na novú infraštruktúru.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu