V Žiline sa uskutoční slávnostné oceňovanie dobrovoľníčok a dobrovoľníkov Žilinského kraja


Foto: V Žiline sa uskutoční slávnostné oceňovanie dobrovoľníčok a dobrovoľníkov Žilinského kraja Foto: Facebook/Žilinské dobrovoľnícke centrum

V stredu 23. marca 2022 sa v Žiline uskutoční slávnostné oceňovanie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok zo Žilinského kraja. Na podujatí s názvom Srdce na dlani si prevezmú ocenenie všetci tí, ktorí nezištne pomáhajú a podnikajú rôzne aktivity zamerané na pomoc druhým.

„Toto ocenenie patrí uznaným dobrovoľníkom, ktorí pohotovo reagovali na vzniknuté situácie a nie len pomáhajú, ale aj menia svoje okolie k lepšiemu. Deje sa tak celoročne a dlhodobo a aj pomimo mimoriadnych situácií. Verejné uznanie a odovzdávanie ocenení prebieha už viac ako 20 rokov,“ uvádza Žilinské dobrovoľnícke centrum.

Organizátori v novembri minulého roka prijali 37 nominácií z celého Žilinského kraja. Oceňovanie však bolo z dôvodu pretrvávajúcej pandémie presunuté z decembra na marec 2022. Komisia zložená z troch členov udelila nomináciám body na základe ktorých vybrala príbehy výnimočnej dobrovoľníckej činnosti v desiatich rôznych kategóriách. 

Verejnosť a organizácie nominovali dobrovoľnícke projekty a programy, školy, ktoré vytvárajú priestor pre rozvoj dobrovoľníctva, ale aj jednotlivcov či skupiny, ktorí ako dobrovoľníci pomáhajú v rôznych oblastiach spoločenského života - výchova a vzdelávanie, práca s mládežou, umenie a kultúra či v oblasti sociálnej práce a zdravotníctva.


Odovzdávanie ocenení a verejné vyhlásenie prebehne počas slávnostného večera, ktorého súčasťou budú aj inšpiratívne a motivujúce príbehy dobrovoľníkov a dobrovoľníčok z celého Žilinského kraja.

„Ďakujeme všetkým, ktorí sú všímaví na ich skutky a ktorí nám poslali nominácie na ocenenie. Rovnako chceme poďakovať všetkým nominovaným za ich úsilie, vkladanú energiu a pozitívny prístup k životu, ktorým prinášajú dobro na miestach, kde sa nachádzajú,“ doplnila koordinátorka Michaela Ondríková.

Srdce na dlani je oceňovanie výnimočnej dobrovoľníckej práce, ktoré v Žilinskom kraji udeľuje Žilinské dobrovoľnícke centrum. Takouto formou ocenenia chcú organizátori podujatia vyjadriť úctu a poďakovanie ľuďom, ktorí prispievajú k lepšej spoločnosti a nezištne pomáhajú vo svojom okolí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu