Radoľský most medzi Žilinou a Čadcou zrekonštruujú za viac než 700-tisíc eur, obmedzí to aj dopravu


Foto: Radoľský most medzi Žilinou a Čadcou zrekonštruujú za viac než 700-tisíc eur, obmedzí to aj dopravu Foto: Facebook/Jozef MOZOL

Radoľský most, ktorý leží na frekventovanej ceste I/11 medzi Žilinou a Čadcou, sa po rokoch dočká rekonštrukcie. Slovenská správa ciest uzavrela 14. marca zmluvu o dielo so spoločnosťou Cestné stavby Liptovský Mikuláš, spol. s.r.o. Celková cena rekonštrukcie mosta je viac než 700-tisíc eur.

Vodiči môžu na tomto úseku očakávať dopravné obmedzenia, ktoré pravdepodobne spomalia dopravu na trase medzi Žilinou a Čadcou. Podľa príspevku poradcu ministra dopravy pre región Kysuce Jozefa Mozola by mali byť práce dokončené v priebehu 9 mesiacov. 

„Mojou výzvou z pozície poradcu ministra je zabezpečiť čo najlepšiu koordináciu medzi rozbiehajúcimi sa stavbami diaľničného privádzača v Kysuckom Novom Meste a rekonštrukcie mosta v Radoli tak, aby vodiči čo najmenej pocítili dopravne obmedzenia počas výstavby a v čo najkratšom čase mohli využívať nové cesty,“ uviedol poradca ministra dopravy Jozef Mozol.

Po Radoľskom moste prejdú denne tisícky osobných áut a stovky kamiónov, jeho stav je však žalostný. Betón na moste je popraskaný a odpadáva, miestami z neho dokonca vytŕčajú roxory a na chodníku a zábradlí sa tiež podpísal zub času.

Zo stavebno-technického hľadiska je zaradený do kategórie 6, teda má „veľmi zlý stav“. Pokiaľ by klesol až do kategórie 7, musel by byť úplne uzatvorený. „To by v našom prípade znamenalo úplnú katastrofu, ktorej sa našťastie vyhneme,“ dodal Jozef Mozol. Poradca ministra dopravy pre Kysuce taktiež prisľúbil, že bude informovať o presnom začiatku rekonštrukcie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu