VIDEO: Mladá virtuózka Ajna Marosz bude mať v Žiline svetovú premiéru v sprievode Štátneho komorného orchestra


Foto: VIDEO: Mladá virtuózka Ajna Marosz bude mať v Žiline svetovú premiéru v sprievode Štátneho komorného orchestra Foto: Základná umelecká škola L. Árvaya v Žiline

Nadaná hráčka na zobcovej flaute Ajna Marosz sa dňa 24. marca predstaví v sprievode Štátneho komorného orchestra v Dome umenia Fatra v Žiline.

Mladá 14-ročná virtuózka, ktorá v minulosti vyhrala množstvo domácich i zahraničných súťaží, absolvovala v roku 2021 Základnú umeleckú školu L. Árvaya v Žiline. Jej školským pedagógom bol Pavel Stiller a prvú súťaž vyhrala v siedmich rokoch.

V súčasnosti študuje v prvom ročníku na Umeleckom gymnáziu Mária Ward v Budapešti. V Žiline vystúpi v rámci svetovej premiéry so skladbou napísanou priamo pre ňu známym žilinským hudobníkom a pedagógom Marekom Pastírikom.

Concertino Piccolo som sa snažil napísať tak, aby vyniklo hráčske majstrovstvo mladučkej sólistky Ajny,“ vyjadril sa k tejto skladbe Pastírik.


Na koncerte pod taktovkou Martina Leginusa zaznie prvá symfónia Felixa Mendelssohna-Bartholdyho a premiéra skladby Concertino Elegico Ľuboša Bernátha.



Miesto: Štátny komorný orchester Žilina
Dátum: 24.03.2022 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu