AKTUÁLNE: Na cintoríne v žilinskej mestskej časti Závodie došlo k masívnemu výrubu stromov


Foto: AKTUÁLNE: Na cintoríne v žilinskej mestskej časti Závodie došlo k masívnemu výrubu stromov Foto: Facebook/Klub za ZA

Žilina dnes prišla o ďalšie stromy, ktoré rástli na miestnom cintoríne v mestskej časti Závodie. Informuje o tom poslanecký klub za ZA na sociálnej sieti. Samospráva o tomto výrube vopred neinformovala, dôvody preto zatiaľ nie sú známe.

„Takýto pohľad sa dnes naskytol obyvateľom v časti Závodie. Okrem krovia prebehol na cintoríne masívny výrub stromov. Pre miestnych až neuveriteľné, keďže stromy boli dominantou výhľadu na Hradisko,“ uvádza klub vo svojom príspevku.

K podobnému náhlemu odstráneniu zelene malo nedávno dôjsť aj v centre mesta, kedy obyvatelia neboli vopred informovaní a nemali možnosť sa k výrubu vyjadriť. Po kritike občanov vedenie mesta výrub pozastavilo a usporiadalo prezentáciu riešenia.

Poslanci budú podľa vlastných slov hneď v pondelok preverovať, za akých okolnosti bol výrub v Závodí povolený a prečo sa stromy na mieste pália. Na úradnej tabuli mesta sa aktuálne nenachádza žiadny oznam v spojitosti s dnešnými prácami.

Elektronická tabuľa mesta Žilina bola navyše niekoľko dní nefunkčná, obyvatelia preto nemali možnosť sledovať úradné oznamy. Následne pristúpila samospráva k zmene a oznamy po novom zverejňuje na novej podstránke elektronickej verejnej správy egov.zilina.sk. Na naše otázky k nefunkčnosti hovorca dodnes nereagoval.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu