Žilinčan organizuje výstavu na podporu aktivít pre občanov Ukrajiny


Foto: Žilinčan organizuje výstavu na podporu aktivít pre občanov Ukrajiny Foto: Tlačová správa

V Žiline otvorili novú predajnú výstavu na podporu obyvateľov zasiahnutých vojnou. Výstava s názvom „Ukrajina“ sa nachádza v kníhkupectve Artforum na Mariánskom námestí a jej autorom je Žilinčan a grafický dizajnér Peter Dlhopolček.

Autorské grafiky sú predajné a celý výťažok z predaja bude transparentne venovaný platforme Ktopomozeukrajine.sk. Vystavené grafiky sú predajné za dobrovoľný príspevok, minimálne však 10 eur.

Vojna u susedov psychicky dostala snáď úplne každého. Od prvých desivých správ som rozmýšľal, ako by sa dalo ľuďom, ktorých postihla, pomôcť. Ozval som sa kamarátom, o ktorých viem, že to prežívajú a cítia rovnako. Poprosil som ich o autorskú grafiku alebo ilustráciu, ktorú by vytvorili priamo pre výstavu Ukrajina.“ vyjadril sa Peter Dlhopolček, autor výstavy.

Iniciatívu podporilo viacero grafikov a ilustrátorov konkrétne Tomáš Bereš, Tomáš Rybár, Slavomíra Ondrušová, Marek Cina, Adrián Husár, Patrik Tužinčin, Rasťo Tupý a Marcel Onisko, ktorý tento konflikt zažíva priamo na svojej koži, pretože žije na Ukrajine.

„Týmto by sme sa chceli všetkým zúčastneným poďakovať a rovnako aj Jaroslavovi Buchtovi z Varínskej tlačiarne za ochotu a pomoc s výstavou.“


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu