Atletický oddiel Žilina získal tri tituly majstra Slovenska, jednu striebornú a jednu bronzovú medailu


Foto: Atletický oddiel Žilina získal tri tituly majstra Slovenska, jednu striebornú a jednu bronzovú medailu

Mimoriadne úspešný víkend má za sebou Atletický oddiel Žilina. Z Majstrovstiev Slovenskej republiky mužov a žien si odniesol až tri tituly majstra Slovenska, jednu striebornú a jednu bronzovú medailu.

O tento úspech sa pričinila v prvom rade Zuzka Michaličková, ktorej sa podarilo získať 2 zlaté a 1 striebornú medailu. Zuzana za dva dni stihla obsadiť 9. miesto v novom osobnom rekorde v pretekoch na 400 m, následne si v pretekoch na 1 500 m vybojovala svoj prvý titul majsterky Slovenska.

Na druhý deň skončila v pretekoch na 800 m na druhom mieste a už za necelú hodinu získala svoj druhý titul v pretekoch na 3 000 m. Ďalšie víťazstvo vybojovala Veronika Kuricová, ktorá je vekom ešte juniorka. Potvrdila rolu favoritky ako slovenská jednotka v skoku do výšky nenašla premožiteľku, keď ako jedinej sa jej podarilo skočiť výšku 169 cm, čo je jej nových osobný halový rekord. Následné pokusy na výške 172 cm už neboli úspešné.

O prekvapenie sa postaral vekom ešte dorastenec Michal Bačík. V skoku do diaľky sa mu podarilo po dramatickom priebehu pretekov vybojovať posledným pokusom bronzovú medailu. Vo veľmi vyrovnanej súťaži chýbali Michalovi na striebornú pozíciu len 4 cm a na prvého pretekára stratil len 15 cm.

Osobné rekordy na súťaži zabehli aj dorastenka Tamara Máleková v behu na 60 m a Ivan Ondrejík v pretekoch na 400 metrov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu