Jar prinesie na Kysuce množstvo zaujímavých výstav, aj naďalej sú prístupné Harry Potter a Retrocom


Foto: Jar prinesie na Kysuce množstvo zaujímavých výstav, aj naďalej sú prístupné Harry Potter a Retrocom Foto: Kysucké múzeum v Čadci

Tematiku Veľkej noci si môžete aj tento rok tradične vychutnať v Kysuckom múzeu v Čadci na výstave pod názvom Jar na Kysuciach, ktorá sa koná od 4. marca do 19. apríla. Súčasťou prezentačno-predajnej výstavy sú aj kraslice vyrábané rôznymi technikami alebo aj množstvo dekoratívnych predmetov s veľkonočnou a jarnou tematikou.

Na svoje si prídu aj deti a školáci, ktorí budú mať možnosť dozvedieť sa prostredníctvom video prezentácií množstvo informácií o Veľkej noci, uvidia ukážky zdobenia kraslíc, a môžu byť súčasťou tvorivých dielní.

V kaštieli Radoľa začne počas marca výstava Oživené tradície bez hraníc s vernisážou, ktorá predstaví veľkonočné tradície z Kysúc a Jablunkova.

V ponuke bude okrem stálych expozícií ako Svet dávnych predkov, Meštianske bývanie či 695 rokov- cesta dejinami aj Retrocom 2.0, ktorá záujemcov vráti nostalgicky do čias detstva či mladosti.


V termíne od 6. marca do 7. júna pozývajú Kysucké múzeum v Čadci a Centrum sociálnych služieb Fantázia (KNM) na prehliadku 12. ročníka putovnej výstavy „Svet fantázie inými rukami“. Výstava sa nesie v duchu kreatívne vyrobených ručných prác klientov, zo zariadení sociálnych služieb.

V ponuke bude do 13. marca aj tematika populárneho čarodejníka Harryho Pottera. Výnimku bohatého programu nie je ani Vlastivedné múzeum v Krásne nad Kysucou, v ktorom si môžeme pripomenúť 150. výročie Košicko-bohumínskej železnice a nahliadnuť tak do histórie budovania trate, vidieť rôzne fotografie, reprodukcie a modely.

Súčasťou je aj nevšedný príbeh Kysuckej Odysey s vernou replikou mamutej samice v životnej veľkosti. Okrem iného počas celého mesiaca sú v ponuke aj výstavy Cesta do stredu Zeme, dočasne sprístupnená Socialistické Kysuce, alebo Takto sme žili.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu