Štátny komorný orchester organizuje benefičný koncert, výťažok bude venovaný obetiam vojny na Ukrajine


Foto: Štátny komorný orchester organizuje benefičný koncert, výťažok bude venovaný obetiam vojny na Ukrajine Foto: facebook/Štátny komorný orchester

Štátny komorný orchester v Žiline organizuje Benefičný koncert pre Ukrajinu, ktorý sa uskutoční v budove Domu umenia Fatra v pondelok 14. marca 2022 o 19:00 hodine.

Benefícia bude venovaná mimovládnej neziskovej organizácii Človek v ohrození na humanitárnu pomoc obetiam vojny na Ukrajine. ŠKO Žilina na sociálnej sieti informoval, že benefičným koncertom vyjadrí spolupatričnosť a solidaritu s Ukrajinou a jej obyvateľmi.

Účinkovať budú jeho členovia: Jesse Reis, husle, koncertný majster ŠKO (Brazília), Mária Sršňová, husle, zástupkyňa koncertného majstra, Júlia Veselá Jurigová, violončelo, zástupkyňa koncertného majstra violončiela, Klára Kubriczká Přecechtělová, 1. flauta ŠKO (ČR), Mário Šebeň, 1. hoboj ŠKO, Nazar Spas, 1. lesný roh ŠKO (Ukrajina). Sláčikové kvarteto zložené z členov ŠKO Žilina: Lukáš Šustek, 1. husle, člen skupiny 1. huslí ŠKO, Kristián Huslista Majiteľ Gašpar, 2. husle, člen skupiny 1. huslí ŠKO, Andrej Krajčovič, viola, vedúci skupiny viol, Júlia Veselá, violončelo, Amelia Tokarska, harfa, a. h. (Poľsko), Matej Arendarik, klavírna spolupráca, a. h.


Na programe koncertu sú známe diela komornej hudby od A. Marcella, J. Masseneta, E. Blocha, G. Faurého, E. Morriconeho a iné obľúbené beatlesovky v podaní členov orchestra a hostí.

Jednotná cena vstupného bude 10 eur. Bližšie informácie o vstupenkách si je možné pozrieť na stránke ŠKO.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu