Ľubomír z Čadce kradol sviečkomaty z cintorínov. Z rovnakej činnosti bol obvinený aj minulý rok


Foto: Ľubomír z Čadce kradol sviečkomaty z cintorínov. Z rovnakej činnosti bol obvinený aj minulý rok Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Koncom minulého týždňa zmizli z cintorínov v Čadci a Kysuckom Lieskovci takzvané „sviečkomaty“, teda kovové predajné pulty na sviečky. Kriminalistom z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci sa podarilo vypátrať a zadržať podozrivého z majetkovej trestnej činnosti.

Obvinený bol 22-ročný Ľubomír z Čadce, ktorý rovnaký trestný čin spáchal aj v septembri minulého roka. Vtedy sa mu spolu s 28-ročným Miroslavom podarilo odcudziť až sedem predajných pultov, ďalšie štyri ukradol sám. Všetky „sviečkomaty“ zmizli z cintorínov v okrese Čadca. O prípade sme 29. septembra 2021 informovali v článku.

Odcudzením predajných pultov vznikla minulý týždeň na cintorínoch škoda predbežne vyčíslená na 1 320 eur. V predošlom roku spôsobili Ľubomír s Miroslavom škodu vo výške až 8 221 eur. Niektoré z ukradnutých pultov sa však v predchádzajúcom prípade polícii podarilo získať od zlodejov naspäť.


„Počas vyšetrovania boli zaistené niektoré odcudzené veci, ktoré budú po vykonaní potrebných úkonov vrátené oprávnenej osobe,” vysvetlil v septembri 2021 hovorca žilinskej polície Radko Moravčík.

Tentokrát bol z majetkovej trestnej činnosti obvinený len Ľubomír, ktorému za opakovaný zločin hrozí väzenie. „Vyšetrovateľ spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,” uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu