Záchranári z Kysuckých Beskýd zasahovali trikrát za deň, jednému mužovi už nedokázali pomôcť


Foto: Záchranári z Kysuckých Beskýd zasahovali trikrát za deň, jednému mužovi už nedokázali pomôcť Foto: facebook

V pondelok 7. marca 2022 zasahovala Horská Záchranná služba z Kysuckých Beskýd až v troch prípadoch. 

Prvá žiadosť prišla na ich operačné stredisko z osady Zadní Moskali. Pomoc potreboval 77-ročný muž, ktorý sa nachádzal v ťažko prístupnej oblasti. Pri príchode horskej služby muž už nejavil známky života, takže mu nedokázali pomôcť.

Po potrebných úkonoch obhliadajúceho lekára boli telesné pozostatky nebohého muža záchranármi HZS transportované k prístupovej ceste a odovzdané pohrebnej službe,“ uviedla k prípadu HZS Kysucké Beskydy na sociálnej sieti.


Po druhýkrát požiadali o pomoc z chaty Koliba pre 70-ročnú ženu s podozrením na cievnu mozgovú príhodu. „Záchranári HZS po príchode ženu vyšetrili a poskytli jej neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Pacientku následne transportovali k prístupovej komunikácii, kde ju odovzdali do starostlivosti privolanej posádke RLP,“ upresnili záchranári.

Do tretice ich pomoc potrebovalo 17-ročné dievča z Izraela, nachádzajúce sa v ubytovacom zariadení s poraneným zápästím. „Záchranári jej po príchode poskytli prvú pomoc a taktiež ju transportovali k prístupnej komunikácii, odkiaľ už na odporúčané vyšetrenie do zdravotníckeho zariadenia pokračovala s vedúcim lyžiarskeho kurzu,“ dodali na záver k poslednému prípadu dňa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu