MŠK Žilina pomáha utečencom z Ukrajiny dražbou symbolických modrožltých dresov zo zápasu proti Salzburgu


Foto: MŠK Žilina pomáha utečencom z Ukrajiny dražbou symbolických modrožltých dresov zo zápasu proti Salzburgu Foto: Facebook/MŠK Žilina

Utečencom z Ukrajiny dočasne ubytovaným v Žiline sa rozhodol pomôcť aj Mestský športový klub Žilina. Mladí Šošoni si na úvod zápasu s FC Salzburg v mládežníckej Lige majstrov, ktorý sa odohral v Žiline 2. marca, obliekli dobročinné dresy vo farbách ukrajinskej vlajky s nápismi MIER v troch jazykoch.

V pondelok 7. marca následne MŠK Žilina spustil dražbu týchto 11 symbolických dresov v príspevku na sociálnej sieti. Dražba nemala stanovenú počiatočnú sumu, minimálne prihodenie bolo nastavené na 1 euro. Fanúšikovia Šošonov, ale aj všetci, ktorí chcú finančne pomôcť utečencom a zároveň získať dobročinný dres, môžu dražiť až do 20. hodiny v nedeľu 13. marca.

Modro-žlté dresy získa 11 účastníkov dražby, ktorí pred jej ukončením ponúknu najvyššiu sumu. Prvé prihodenie v komentároch pod príspevkom o dražbe bolo vo výške 10 eur, momentálne je najvyššia ponuka za jeden dobročinný dres 81 eur.


Peniaze vyzbierané pomocou dražby poputujú priamo na transparentný účet žilinského ubytovania pre ukrajinských utečencov Camp Žilina. Dobrovoľníkom, ktorí sa v Campe každodenne starajú o rodiny z Ukrajiny, je možné na ich iniciatívu prispieť aj priamo na účet s IBANom:

SK79 0900 0000 0051 8803 6306

Momentálny stav transparentného účtu môžu ľudia sledovať na webe Slovenskej Sporiteľne.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu