V Liptovskom Mikuláši horel bytový dom, evakuovať museli 15 ľudí


Foto: V Liptovskom Mikuláši horel bytový dom, evakuovať museli 15 ľudí Foto: facebook/LM

Počas včerajšieho dňa 7. marca vo večerných hodinách na Ulici 1. mája v meste Liptovský Mikuláš zachytili mestské kamery požiar bytového domu.

V tomto objekte má mesto vo vlastníctve päť bytov, v ktorých momentálne žije 15 zazmluvnených obyvateľov. V čase udalosti sa nikto nezranil a všetkých sa podarilo evakuovať.

Nájomníkom poškodených mestských bytov sme ešte večer poskytli náhradné bývanie v mestskej ubytovni, ale zatiaľ túto možnosť nevyužili a v noci odišli ku svojim rodinám či známym. Naše náhradné bývanie je im aj naďalej k dispozícii,“ informoval primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč na sociálnej sieti.


Následkom požiaru došlo k zhoreniu krovu či zničeniu strešnej konštrukcie. Voda z hasenia poškodila aj steny, a preto bude potrebné dať vypracovať statický posudok. Rozsah spôsobených škôd a ich vyčíslenie sú zatiaľ neznáme. Tento bytový dom má mesto poistený a uhrádzanie vzniknutej škody na majetku bude riešiť s danou poisťovňou.

„Zabezpečíme dočasné prekrytie budovy tak, aby nedochádzalo k jej ďalšiemu poškodzovaniu. Ľudia, ktorí tam bývali, mali v tomto nešťastí šťastie, že sú živí a zdraví,“ dodal na záver primátor.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu