Tragická dopravná nehoda: Mladý vodič zrazil chodcu ((†40)


Foto: Tragická dopravná nehoda: Mladý vodič zrazil chodcu ((†40) Foto: ilustračné - turistika.cz

V noci z piatka (26. júna) na sobotu (27. júna) došlo na ceste prvej triedy (I/18) v katastri obce Lisková, okres Ružomberok k vážnej dopravnej nehode. 21 ročný vodič (z okresu Ružomberok) viedol osobné motorové vozidlo Volkswagen Polo v smere od Liptovského Mikuláša na Ružomberok. Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu vozidla s chodcom. Pri dopravnej nehode žiaľ vyhasol život 40 ročného chodca. Alkohol u vodiča vykonanou dychovou skúškou zistený nebol.

Polícia nehodu vyšetruje ako usmrtenie

U nebohého bude vykonaná pitva. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 1.500.-€. V súvislosti s touto tragickou dopravnou nehodou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti, príčiny a miera zavinenia dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. 
 
Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, dodržiavali dopravné predpisy a rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ