Martinčanka Henrieta Farkašová dnes vyhrala na paralympiáde už druhú zlatú medailu


Foto: Martinčanka Henrieta Farkašová dnes vyhrala na paralympiáde už druhú zlatú medailu Foto: Slovenský paralympijský výbor

Slovenská zjazdová lyžiarka Henrieta Farkašová, ktorá aktuálne býva v meste Martin získala v pondelok 7. marca spolu s navádzačom Martinom Motykom na Paralympiáde v Pekingu už druhú zlatú medailu.

Prvá skončila najskôr v zjazdovom lyžovaní v nedeľu 6. marca a k úspechu jej blahoželala na sociálnej sieti aj žilinská županka Erika Jurinová: „Len pred troma rokmi sme Henrietu, teraz už Martinčanku, ocenili za jej športové vykony a stala sa Osobnosťou ŽSK. O to viac nás teší, že vo svojej športovej kariére dosiahla ďalšie cenné víťazstvo. Verím že táto výnimočná udalosť vo víre ťaživých informácií nezanikne. Ešte raz, veľké blahoželanie Henriete i jej navádzačovi Martinovi Motykovi.

Počas ďalšej disciplíny 7. marca v kombinácii zrakovo postihnutých žien opäť získala zlato. „Každá medaila je vzácna, pocit úspechu nezovšednie. O to viac, že teraz prichádza po mojom ťažkom období. Lyže milujem a teším sa, že sa mi opäť darí,“ povedala po zisku druhej medaily na prebiehajúcich hrách pre Slovenský paralympijský výbor Farkašová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu