Žilinský samosprávny kraj podporí regióny, záujemcom o dotácie rozdelí 350-tisíc eur


Foto: Žilinský samosprávny kraj podporí regióny, záujemcom o dotácie rozdelí 350-tisíc eur Foto: facebook

V Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) bol počas dnešného dňa 7. marca otvorený dotačný program s názvom Regionálne dotácie. V rámci tohto programu budú regióny podporené sumou 325-tisíc eur.

Záujemcovia čiže obce, živnostníci, ale i občianske združenia, neziskové organizácie a iné právnické osoby zo Žilinského kraja môžu svoje projekty predložiť elektronickou formou na stránke dotaciezsk.egrant.sk do 31. marca 2022 s výnimkou čestného vyhlásenia, ktorého originál musí byť doručený Úradu ŽSK.

Kompetentí ŽSK na svojej stránke uviedli, že sumu od 1100 do 3000 eur môžu získať žiadatelia v prípade ak organizujú kultúrne, športové alebo voľnočasové aktivity, chcú zlepšiť cyklistickú infraštruktúru alebo prispieť k ochrane kultúrneho dedičstva alebo sa zaujímajú sa o rozvoj športovísk a majú množstvo dobrých nápadov.

Na výzvu je možné podať iba jednu žiadosť a žiadateľ je zároveň povinný spolufinancovať podporovanú činnosť najmenej vo výške 20 % z výšky poskytnutej dotácie. Za oprávnené výdavky podporovanej činnosti sa považujú bežné a kapitálové výdavky žiadateľa vzniknuté aj spätne, a to v období od 1. januára 2022 najneskôr do 30. novembra 2022. 

Pandémia už tretím rokom ovplyvňuje naše životy, v obciach a mestách sa kvôli bezpečnostným opatreniam zastavili mnohé prospešné aktivity či podujatia, ktoré prinášali obyvateľom potešenie. Opatrenia sa pomaly uvoľňujú, a aj keď naďalej vyzývame k opatrnosti, záleží nám na tom, aby sa do našich regiónov vrátil život. Aj prostredníctvom dotácií chceme podporiť rozvoj kraja cez zdravý životný štýl, výstavbu športovísk, cyklotrás, zachovávanie kultúrneho hmotného i nehmotného dedičstva a mnohé iné aktivity, ktoré budú rozvíjať naše historické regióny,“ vysvetlila žilinská županka Erika Jurinová.


Podujatia regionálneho, nadregionálneho alebo mimoriadneho charakteru, prípadne aktivity na zlepšovanie podmienok seniorov či rozvoj medzigeneračnej spolupráce môžu byť podporené z Dotácií predsedníčky ŽSK vo výške 1000 do 6000 eur.

Do konca mája otvárame aj výzvu Dotácie predsedníčky ŽSK, kde je alokovaných ďalších 50-tisíc eur. Podpora je určená významným regionálnym a nadregionálnym podujatiam,“ uviedli na záver.

Výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie z dotačného programu Regionálne dotácie z vlastných príjmov ŽSK a výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie z dotačného programu Participatívne dotácie z vlastných príjmov ŽSK na rok 2022 schválilo 28. februára Zastupiteľstvo (ŽSK) na svojom zasadnutí. 

Viac informácii nájdete na stránke: https://www.zilinskazupa.sk/granty/granty/



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu