Na pomoc Ukrajine vyčlenilo mesto Liptovský Mikuláš 10-tisíc eur


Foto: Na pomoc Ukrajine vyčlenilo mesto Liptovský Mikuláš 10-tisíc eur Foto: facebook/LM

Mestské zastupiteľstvo v Liptovskom Mikuláši schválilo vo štvrtok 3. marca poskytnutie finančných prostriedkov vo výške 10-tisíc eur organizáciám, ktoré zabezpečujú riešenie humanitárnej krízy v súvislosti s vypuknutím vojnového konfliktu na Ukrajine. 

Ešte minulý týždeň bolo vyčlenených 3-tisíc eur na pomoc utečencom s tým, že táto pomoc nie je konečná a mesto napokon poskytne oveľa vyššiu sumu. Ďalších 5-tisíc eur poslalo mesto Slovenskému Červenému krížu v Liptovskom Mikuláši a Spišskej katolíckej charite. „Organizácie sú zaviazané čerpať tieto finančné prostriedky na zabezpečovanie základných životných potrieb obyvateľov Ukrajiny, ktorí utekajú pred vojnovým konfliktom. Nemôžeme zatvárať oči pred hrôzami, ktoré tí ľudia prežívajú. Sme povinní pomôcť im. Každý do tej miery, ako je schopný. Naša pomoc týmto krokom v žiadnom prípade nie je konečná,“ informoval primátor Ján Blcháč.

Koncom februára bolo poslaných aj 3-tisíc eur, z ktorých tisícka šla cez Oblastnú organizáciu cestovného ruchu Region Liptov pre charitatívne organizácie, ktoré majú na starosť pomoc utečencom na hraniciach.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu