V Rajci sa budú revitalizovať dva sídliskové vnútrobloky, mesto na tento účel získalo 340-tisíc z eurofondov


Foto: V Rajci sa budú revitalizovať dva sídliskové vnútrobloky, mesto na tento účel získalo 340-tisíc z eurofondov
Galéria: 16 fotiek

Mesto Rajec bude revitalizovať dva vnútrobloky na sídlisku Sever. Projekt počíta s obnovou medzi bytovými domami na Uliciach 1. mája a Obrancov mieru. Na tento účel dostane samospráva nenávratný finančný príspevok z eurofondov vo výške viac ako 340-tisíc eur.

Z plánovanej revitalizácie sa teší i primátor mesta Rajec Milan Lipka: „Zo schválenia týchto projektov mám obrovskú radosť, pretože sa nám podarí zrevitalizovať verejné priestory, v ktorých sa dennodenne pohybujeme, vyrastajú na nich naše deti, či užívajú si tu zaslúžený odpočinok seniori.

V rámci obnovy by sa v týchto priestoroch mali opraviť chodníky a pribudnúť by mali rôzne prvky pre deti. Taktiež by mali vzniknúť miesta na oddych pre seniorov a počíta sa aj s výsadbou množstva novej zelene, či novým stojiskom na kontajnery, záhonmi, ovocným sadom a bosonohým chodníkom, kde sa striedajú povrchy ako kôra, piesok, štrk, drevo.

Zaujímavosťou projektu je napríklad i dažďová záhrada, ktorá bude zachytávať dažďovú vodu z dvoch bytoviek. „Verím, že pri súčasnej situácii dôjde k realizácii ešte v tomto roku.“ konštatoval na záver Lipka na sociálnej sieti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu