Mestská polícia udelila pokutu predavačke v Žiline, ktorá maloletému dievčaťu predala cigarety


Foto: Mestská polícia udelila pokutu predavačke v Žiline, ktorá maloletému dievčaťu predala cigarety Foto: Mestská polícia Žilina

V závere februára riešila Mestská polícia v Žiline niekoľko priestupkov. Najvážnejším z nich bol predaj cigariet maloletej osobe. Mladé dievča zastavila v sade SNP hliadka v piatok 25. februára po tom, ako zahodila ohorok z cigarety na zem.

Za znečisťovanie verejného priestranstva dostala maloletá iba napomenutie, políciu však oveľa viac zaujímalo to, ako sa k cigaretám dostala. Na mieste bolo zistené, že dievčaťu údajne predala cigarety predavačka zo stánku v centre mesta.

Mladistvá pritom nemala viac ako 15 rokov. Mestskí policajti preto predavačku pokutovali za predaj cigariet maloletej osobe.


V sobotu 26. februára sa príslušníkom naskytol aj jeden kuriózny prípad. Privolaní boli na Lichardovu ulicu na Hlinách, kde sa mal pomedzi zaparkované autá prechádzať muž, ktorý ich údajne opľúva.

Rozhnevaného 30-ročného muža zastihla hliadka na mieste. Ten policajtom vysvetlil, že pľul len na jedno konkrétne zaparkované vozidlo. To malo totiž patriť majiteľovi, s ktorým sa muž dostal do potýčky, pri ktorej mu majiteľ vozidla vulgárne vynadal.

Pristihnutý muž teda na osobné auto napľul, čo zdôvodnil slovami, že to bolo „na oplátku“. Aj táto udalosť bola hliadkou žilinskej mestskej polície vyriešená napomenutím.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu