Novým partnerským mestom Liptovského Mikuláša sa stal poľský Nový Targ, cieľom je rozvoj cezhraničnej spolupráce


Foto: Novým partnerským mestom Liptovského Mikuláša sa stal poľský Nový Targ, cieľom je rozvoj cezhraničnej spolupráce Foto: Facebook / Liptovský Mikuláš

Mesto Liptovský Mikuláš má nové partnerské mesto, ktorým sa stal poľský Nový Targ. Návrh dohody o partnerských vzťahoch a spolupráci spečatili podpisom dohody predstavitelia oboch samospráv. 

Obyvatelia Nového Targu požiadali, aby sa doterajšia spolupráca oboch miest stála oficiálnou. Doteraz mestá spolupracovali na rôznych projektoch a i naďalej v tom chcú pokračovať.

Naším zámerom je rozvoj cezhraničnej spolupráce pri čerpaní externých zdrojov financovania projektov,“ načrtol primátor Ján Blcháč. Primátor priblížil, že Liptovský Mikuláš s Novým Targom zrealizoval napríklad projekt Skateboard bez hraníc, v rámci ktorého sa zmodernizoval skatepark. 


Najrozsiahlejšou aktivitou v rámci spoločných projektov boli dve etapy cyklochodníka z Okoličného do Liptovskej Ondrašovej. Výsledkom spolupráce je aj osadenie lavičiek a cyklostojanov v pešej zóne mesta,“ informovali na sociálnej sieti Liptovského Mikuláša 28. februára.

V súčasnosti má Liptovský Mikuláš v partnerstve na Slovensku mestá Galantu, Michalovce a Terchovú, v Poľsku Žywiec, v Českej republike Opavu, vo Fínsku Kemi, v Maďarsku Kiskőrös, v Grécku Kalamariu, v Srbsku Bačku Palanku a vo Francúzsku Annecy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu