Považské múzeum pozýva záujemcov na deň otvorených dverí odbornej knižnice


Foto: Považské múzeum pozýva záujemcov na deň otvorených dverí odbornej knižnice Foto: Považské múzeum v Žiline

Považské múzeum sa opäť aj tento rok zapojilo do Týždňa slovenských knižníc. V rámci tejto aktivity je možné sa zúčastniť dňa otvorených dverí, ktorý sa bude konať v stredu 2. marca v administratívnej budove Považského múzea.

Verejnosť tak získa príležitosť nahliadnuť do tajov špecializovanej knižnice, ktorej súčasťou je skutočne výnimočný knižničný fond tvorený takmer z 13 000 titulov.

Súčasťou je spoločenskovedná, vlastivedná aj prírodovedná literatúra pochádzajúca zo zahraničnej aj domácej produkcie. Účastníkom bude vysvetlený chod knižnice a budú mať možnosť vidieť mnohé zaujímavé publikácie, využívané či už pri tvorbe rôznych študentských prác alebo odborných monografií.

Tohtoročný deň otvorených dverí bude výnimočný tým, že návštevníci si budú môcť pozrieť najnovšie a zároveň jubilejné 30. číslo Vlastivedného zborníka Považia, ktorý je venovaný príspevkom z konferencie Žilina 1321 – 2021. K dispozícii budú aj staršie tituly, v ktorých možno nájsť veľa užitočných údajov. Okrem bezplatnej registrácie čaká návštevníkov aj malý darček,“ pozýva knihovníčka Janka Sakalová.

Čitatelia, ktorí navštevujú knižnicu v Budatíne na prízemí administratívnej budovy Považského múzea, tak môžu urobiť v čase od 08.00 do 13.00, kedy bude otvorená.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu