VIDEO: Mestskú knižnicu v Žiline navštívil detský sláčikový orchester žiakov ZUŠ L. Árvaya


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Mladých hudobníkov priviedli ku knihám, návštevníkov knižnice k hudobnému umeniu. Riaditeľky Mestskej knižnice v Žiline a Základnej umeleckej školy L. Árvaya na jeden deň spojili sily a preniesli detský sláčikový orchester do knižnice.

Žiaci umeleckej školy prišli 20. februára do priestorov knižnice natočiť hudobné video pod umeleckým vedením Radovana Vargu. Dielo s názvom Palladio od Karla Jenkinsa, ktoré je ústrednou témou videa, nacvičovali od začiatku školského roka. Natáčania sa zúčastnilo takmer 20 detí vo veku od 9 do 16 rokov.

Riaditeľky takúto akciu plánovali ešte pred Vianocami, no kvôli protipandemickým opatreniam sa im natáčanie podarilo zorganizovať až teraz. Natáčanie si napriek tomu poriadne užili ako deti, tak aj dospelí. 

„Užili sme si to skvele, deťom sa natáčanie veľmi páčilo, boli rady, že hrajú spolu. Deti sú motiváciou aj pre svojich kamarátov, ktorí počas COVIDu zleniveli a prestali chodiť do ZUŠ či na športové aktivity. Pýtala som sa ich na konci natáčania, čo by chceli viac, ešte raz natáčanie alebo test z matematiky. Odpoveď bola jednoznačná v prospech hudby,“ opísala svoje dojmy z akcie riaditeľka ZUŠ L. Árvaya, PaedDr. Beáta Vörösová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu