Mestu Dolný Kubín sa podarilo vyhrať K Park: V rámci Žilinského kraja bude jediným, kde sa vybuduje


Foto: Mestu Dolný Kubín sa podarilo vyhrať K Park: V rámci Žilinského kraja bude jediným, kde sa vybuduje

Mestá a mestské časti na Slovensku mali možnosť zúčastniť sa na projekte obchodného domu Kaufland, v ktorom mohli získať nový športovo-oddychový areál K Park. Areál bude určený na vykonávanie športových aktivít či relaxovanie a pobyt na čerstvom vzduchu.

K Parkov postupne vybudujú niekoľko vo viacerých slovenských mestách. V ktorých to bude, to rozhodnú priamo ich obyvatelia. Do súťaže sa spolu prihlásilo 36 miest a mestských častí. V rámci Žilinského kraja sa zapojili štyri mestá – Žilina, Martin, Liptovský Mikuláš a Dolný Kubín. Mesto Žilina skončilo s počtom hlasov iba niečo vyše 4-tisíc až na 32. mieste.

Hlasovanie prebiehalo od 6. januára do 16. februára a z miest v kraji sa v prvej výhernej sedmičke umiestnil iba Dolný Kubín a to na 2. mieste s počtom hlasov vyše 549-tisíc. Mesto je tak jediným mestom v rámci Žilinského kraja kde sa park vybuduje.

V Dolnom Kubíne i v rámci celej Oravy sa o výhru naozaj usilovali a neustále obyvateľov povzbudzovali na stránke mesta i na stránke vytvorenej špeciálne na tento účel. Hlasujúci za mesto dokonca mohli vyhrať aj ceny navyše. Každý, kto hlasoval, sa navyše automaticky zaradil aj do súťaže o mobilný telefón. Zoznam výhercov zatiaľ nie je známy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu