Žilinská fotografka Radka Bezdedová získala prvé miesta na medzinárodnej súťaži: Objektami boli bežní zákazníci


Foto: Žilinská fotografka Radka Bezdedová získala prvé miesta na medzinárodnej súťaži: Objektami boli bežní zákazníci
Galéria: 4 fotky
Foto: facebook

Žilinská fotografka Radka Bezdedová získala 1. miesto v dvoch kategóriách na medzinárodnej súťaži Cosmos Awards. Cosmos Awards je súťažou, do ktorej sa prihlasujú stovky fotografov z celého sveta. Fotografie sú zaraďované do jednotlivých kategórií a hodnotené viac ako štyridsaťčlennou odbornou porotou.

Do tejto súťaže sa fotografka prihlásila prvýkrát a zúčastnila sa posledného tretieho kola pre rok 2021. Aby fotograf získal poradie je potrebné od poroty získať aspoň 80 bodov, pričom počet fotografií v jednotlivých kategóriách sa môže líšiť.

Fotografie zaslala do 4 kategórií a v dvoch sa jej podarilo získať prvé miesto, čo je pre ňu neskutočné prekvapenie. Išlo o kategórie kompozitný kreatívny portrét a tehotenský portrét, kde sa umiestnila na prvom mieste. S druhým tehotenským portrétom obsadila desiate miesto a v kategórii fotografia tínedžera sa umiestnila na 8. mieste.

Podľa informácií od organizátorov sa v treťom kole, do ktorého sa prihlásila, hodnotilo viac ako 300 fotografov s viac ako 1500 fotkami. Prihlásením do súťaže fotografi získajú spätnú väzbu od svetovej špičky, ktorá im následne môže pomôcť v zlepšovaní sa.

Fotografka k oceneniu uviedla: „Nie je to síce prvé ocenenie, ale je to najvyššie, aké som dosiahla, a to rovno v dvoch kategóriách. Je to pre mňa rozhodne motivácia a potvrdenie, že moja práca ma zmysel. Od radosti som si poskákala po byte, keďže som vôbec nevedela, či fotografie splnia štandard súťaže.


  Pre fotografku bolo najdôležitejšie to, že fotografie, ktoré posielala do súťaže, neboli fotené s modelkami ani pripravované pre súťaž, ale sú súčasťou jej bežnej tvorby pre zákazníčky.

Musím povedať, že bez ich dôvery a možnosti nechať ma realizovať aj nove nápady by fotografie nevznikli. Skutočne každá z nás môže mať nádhernú fotografiu,“ dodala Bezdedová.

Autorka zároveň poďakovala aj manželovi za podporu a za to, že ju priviedol do Žiliny, kde sa už vyše 10 rokov venuje svojej tvorbe. Súťažiaci umiestený na prvých piatich miestach postupujú na Grand Award, ktoré sa bude konať 17. apríla 2022.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu