Dva tituly Majstra Slovenska pre Atletický oddiel Žilina: Zlato získali v skoku do diaľky i behu na 60 metrov


Foto: Dva tituly Majstra Slovenska pre Atletický oddiel Žilina: Zlato získali v skoku do diaľky i behu na 60 metrov Foto: Atletický oddiel Žilina

V nedeľu 20. februára 2022 sa v Bratislave konali halové Majstrovstvá Slovenskej republiky dorastu v atletike organizované Slovenským atletickým zväzom. Na majstrovstvách sa zúčastnili aj atléti z Atletického oddielu Žilina. Oddiel Žilina reprezentovali Michal Bačík, Richard Michlík, Tamara Malková, Terezka Kaprálová, Saša Duháčková a Emma Hudecová.

Najväčším favoritom na zisk medaily bol Michal Bačík. Ten ako prvý zabojoval o cenné kovy v disciplíne skok do diaľky. Michal pri svojom prvom pokuse urobil mierny prešľap, no pri druhom pokuse skočil 657 centimetrov (cm) a zaradil sa hneď na prvú priečku.

Po tomto pokuse sa postavil na štart 60 metrovej trate a svoj rozbeh vyhral s časom 7,23 sekúnd a postúpil do finálovej osmičky. Štvrtý pokus Michalovi vôbec nevyšiel a v piatom sa dostal na 655 cm.

Predseda Atletického oddielu Žilina a zároveň aj tréner Roman Coma uviedol, že: „Počas skokov bolo vidno, že Michal je trošku napätý, no pred posledným sa maximálne uvoľnil a opäť atakoval 7 metrovú hranicu a s výkonom 691 cm potvrdil, že titul je v správnych rukách. Nakoniec skončil s náskokom až o 94 cm.

Povzbudený týmto výkonom sa Michal o pol hodinu opäť postavil na štart vo finále behu na 60 metrov, kde konkurentom nedal šancu a s časom 7,12 sekúnd (pred druhým náskok 0,19 s), dosiahol nový osobný rekord a zisk druhého titulu majstra Slovenska.

O ďalší pekný výsledok sa postarala Tamara Máleková v behu na 800 m, kde sa výkonom 2,38 minút (čo bolo iba o 0,3 desatiny za osobným rekordom) zaradila celkovo na krásne 5. miesto. Richard Miklík atakoval svoj osobný rekord v skoku do diaľky.


Nakoniec s výkonom 532 cm, (tri centimetre od osobného rekordu) ho delilo od finálovej osmičky 9 cm. Richard nakoniec obsadil 12. miesto. V behu na 60 m jeho výkon nestačil na postup do finále a taktiež sa zúčastnil aj behu na 200 m kde sa ale tentokrát nedostal pod 27 sekúnd.

Terézia Kaprálová mala smolu v rozbehu na 60 metrov a doplatila na skorý výbeh jednej pretekárky, ktorý ju prinútil skôr vyštartovať a následne došlo k diskvalifikácii. Potom zabojovala na 200 m, kde si vytvorila osobný rekord a skončila na 15. mieste.

Saša Duháčková a Emma Hudecová, obe staršie žiačky, pre ktoré už len samotná nominácia na majstrovstvá dorastu bola úspechom, sa zúčastnili behu na 60 metrov a dosiahli 16. a 20. miesto.

Michalovi veľká gratulácia, no všetkým patrí veľké poďakovanie za reprezentáciu oddielu ako aj mesta Žilina,“ uviedol tréner.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu