V meste Turany sa uskutoční 50. ročník Behu oslobodenia, účastníci dostanú i pamätné medaily


Foto: V meste Turany sa uskutoční 50. ročník Behu oslobodenia, účastníci dostanú i pamätné medaily Foto: facebook.com

Bežecký spolok Tatran Turany s pomocou sponzorov, mesta Turany a školy v meste, usporiadajú v poradí 50. ročník Behu oslobodenia. Beh ulicami je organizovaný spolkom každoročne pri príležitosti oslobodenia mesta.

Udalosť sa bude konať na dráhe štadióna v meste 2. apríla 2022 so slávnostným otvorením o 9:45 hod.

Prihlášky je potrebné podať elektronicky do 25. marca do 20:00 hodiny. Štartovné platia len účastníci hlavných pretekov na 5,3 kilometra a 10 kilometrov. V cene sú zahrnuté pamätná medaila, štartovné číslo, buffka s logom podujatia, magnetka a občerstvenie v cieli.

Suma štartovného zaplateného vopred je 10 eur a je potrebné ju uhradiť na účet s uvedením mena a priezviska pretekára, alebo na mieste minimálne 30 minút pred štartom hlavných pretekov v sume 13 eur. Členovia Tatranu a občania Turian majú štartovné v cene 5 eur s odporúčaním uhradiť vopred na účet, alebo členom spolku ako uviedli na stránke mesta.       


Súťažiť sa bude okrem hlavného behu i v predškolskej, viacerých žiackych a hobby kategórii. Pri počte menej ako štyria pretekári organizátori spoja kategórie.  Povrch hlavných tratí je asfaltový a vedie ulicami obce. Hlavné preteky majú štart a cieľ na škvarovej dráhe štadióna, kde sú trate pre žiacke kategórie. Šatne a sprchy sú v priestoroch štadióna. Vyhodnotenie hlavných pretekov bude do jednej hodiny v mieste prezentácie.

Po vyhodnotení Behu oslobodenia, ktoré je naplánované približne o 13:00 hodine bude nasledovať tombola.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu