Žilinská nemocnica dostala darom 20 nových monitorov dychu v hodnote 1600 eur


Foto: Žilinská nemocnica dostala darom 20 nových monitorov dychu v hodnote 1600 eur

Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline, konkrétne oddelenie neonatológie, dostalo 20 nových monitorov dychu v celkovej hodnote 1600 eur. „Moderné prístroje získala nemocnica od mimovládnej neziskovej organizácie Nadácia Križovatka. Nákup bol realizovaný z výťažku verejnej zbierky v rámci projektu „Mamička dýcham“ realizovanej v predajniach KiK po celom Slovensku,“ informovala Lenka Záteková, hovorkyňa nemocnice.

Moderné prístoje tak nahradia staršie kusy, ktoré sa pravidelne obmieňajú z dôvodu vyššej bezpečnosti. „Vďaka tomuto výnimočnému projektu strážia u nás monitory dychu každú jednu novorodeneckú postieľku na jednotke intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti, expektačných lôžkach a tiež na všetkých izbách,“ doplnil riaditeľ žilinskej nemocnice Eduard Dorčík s tým, Nadácia Križovatka venovala v rámci spolpráce už takmer 100 špeciálnych pomocníkov. 

Monitory dychu sú dôležitým pomocníkom pri detekovaní syndrómu náhleho úmrtia dojčiat, ktorý sa môže objaviť u detí do jedného roka a spôsobiť nepredvídateľné úmrtie bez akýchkoľvek predchádzajúcich príznakov aj u inak úplne zdravých detí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu