Pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov sa uskutoční bezplatná prehliadka mesta Martin spojená s výkladom


Foto: Pri príležitosti Svetového dňa sprievodcov sa uskutoční bezplatná prehliadka mesta Martin spojená s výkladom

Slovenská spoločnosť sprievodcov cestovného ruchu v spolupráci s cestovnou agentúrou ŠÍP organizuje pre verejnosť bezplatnú prehliadku mesta Martin. Súčasťou bude aj výklad sprievodcu. Prehliadka sa začne pri Rímskokatolíckom Kostole sv. Martina v sobotu 19. februára 2022 o 14:00 hodine.

Deň 21. február je Svetovým dňom sprievodcov od roku 1985. Na tento deň pripadá aj výročie založenia Svetovej federácie asociácií turistických sprievodcov (WFTGA).

Profesijné združenie kvalifikovaných sprievodcov pôsobiacich v Slovenskej republike (SSSCR) bolo založené v apríli roku 2003. Jedným zo základných cieľov SSSCR je pozdvihnúť celkovú spoločenskú vážnosť profesie sprievodca cestovného ruchu a etablovať túto prácu ako plnohodnotné povolanie.

„Slovenská spoločnosť sprievodcov cestovného ruchu sa ako riadny člen WFTGA, zapája do tejto aktivity každoročne od svojho vzniku. 19. februára 2022 to bude na Slovensku vo vybraných mestách po 19-ty krát, kedy sa sprievodcovia cestovného ruchu v tento deň zapoja do celosvetovej aktivity bez nároku na svoj finančný honorár,“ uviedla cestovná agentúra.


Toto podujatie je možné uskutočniť najmä vďaka aktívnemu prístupu samotných sprievodcov, predstaviteľov samotných miest a každoročne rastúcemu záujmu zo strany verejnosti.

Cieľom podujatia a základnou myšlienkou akcie je tak ako každoročne prezentovať týmto spôsobom čo najširšej verejnosti prácu sprievodcu cestovného ruchu. Ako aj formou bezplatnej pešej vychádzky historickou časťou mesta a Národného cintorína s výkladom sprievodcu bližšie priblížiť obyvateľom mesto, v ktorom žijú a pracujú. Prehliadka trvá zvyčajne 2 hodiny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu