Sneh v Liptovskom Mikuláši už nemajú kde odhŕňať, pracovníci VPP ho preto odvážajú na Petrovičovo námestie


Foto: Sneh v Liptovskom Mikuláši už nemajú kde odhŕňať, pracovníci VPP ho preto odvážajú na Petrovičovo námestie Foto: facebook.com

Snehovú nádielku, ktorá obyvateľom Liptovského Mikuláša komplikuje život, postupne odstraňujú pracovníci verejnoprospešných služieb. Informovalo o tom mesto Liptovský Mikuláš na sociálnej sieti.

Posledná snehová pokrývka však spôsobila, že sneh už nebolo kde odhŕňať. Pracovníci preto odstránený sneh postupne odvážajú na Petrovičovo námestie. „Začali v uliciach Liptovskej Ondrašovej a Podbrezín, pokračovať budú aj na ďalších kritických miestach, kde vznikli kopy odhrnutého snehu,“ dodali na sociálnej sieti.

Výdatné sneženie skomplikovalo obyvateľom pohyb v uliciach aj v obci Terchová (okres Žilina), kde museli do ulíc nasadiť ťažkú techniku a snežné frézy.


Od dnešného dňa (11. 2.) platí na Liptove aj prvý stupeň výstrahy pred tvorbou snehových jazykov a závejov a trvať má až do sobotného rána 12. februára.

„Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ doplnilo SHMÚ na svojej webovej stránke.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu