Logiscool otvára v Žiline zábavné kurzy programovania, ktoré rozvíjajú tvorivosť aj analytické myslenie


Foto: Logiscool otvára v Žiline zábavné kurzy programovania, ktoré rozvíjajú tvorivosť aj analytické myslenie

Digitálna gramotnosť a znalosť informačných technológií sú v dnešnej dobe nevyhnutnou súčasťou života. Čím skôr sa človek začne v tejto oblasti vzdelávať, tým viac môže dosiahnuť a získať. Ten, kto chce svojim deťom pootvoriť dvere do neustále rastúceho digitálneho sveta a získať pre nich zaujímavé pracovné príležitosti v dospelosti, by určite nemal zaváhať. 

Pre deti je prirodzené, že na dennej báze používajú počítače, tablety a mobilné telefóny. Čím skôr však spoznajú digitálny svet, tým je vyššia šanca, že nebudú iba spotrebiteľmi, ale stanú sa jeho aktívnymi tvorcami. V horizonte pár rokov sa totiž programovacie schopnosti stanú rovnako dôležitými ako znalosti cudzieho jazyka.

Učiť deti programovať sa môže zdať ako náročné či zdĺhavé. Opak je však pravdou. Vďaka patentovanej platforme a špeciálnym študijným osnovám vzdelávajú študenti z univerzít deti a dospievajúcich v inšpiratívnom prostredí a záživnou formou. Tieto kurzy sa navyše môžu začať v ktoromkoľvek veku od 6 rokov.

Deti môžu tvoriť digitálny obsah namiesto „hrania sa“ aj priamo v Žiline

Prvá Logiscool škola bola otvorená v roku 2014 v Maďarsku. V priebehu ôsmich rokov sa sieť rozšírila do viac než 130 miest v 21 krajinách sveta. Dnes sa na Slovensku nachádza päť takýchto škôl, pričom jedna z nich je aj v Žiline.

Pomocou unikátneho vzdelávacieho prostredia a špeciálnych študijných osnov, do ktorých vývoja zakladatelia investovali veľa zdrojov, času a energie, sa deti efektívne vzdelávajú už od mladého veku. Štúdium je prispôsobené všetkým vekovým kategóriám a schopnostiam detí. Získavanie základných zručností tak môže byť zábavné a jednoduché.

„Najmenšie deti učíme programovať pomocou farebných blokov. Postupne prechádzajú do mix režimu, kde sa postupne učia vzťah medzi blokmi a textovým programovaním. Pre pokročilých máme k dispozícii JavaScript, Python alebo C#,“ spresňuje Jozef Benikovský zo žilinskej pobočky Logiscool.

Logiscool organizuje aj tematické workshopy a tábory

Okrem kurzov programovania si deti prídu na svoje aj v tematických workshopoch či táboroch. Minecraft Modding deťom ukáže, ako v hre vytvárať postavy superhrdinov alebo jedinečné objekty so špeciálnymi schopnosťami. Hru si navyše môžu doladiť podľa vlastného vkusu.

Pri tvorbe aplikácií zasa získajú základné informácie o tom, ako vytvoriť praktickú aplikáciu pre iPhone alebo Android telefóny. Digitálna ilustrácia deti naučí navrhnúť svoje vlastné postavy, nakresliť ich v 2D alebo 3D rozmeroch a dokonca ich animovať.

Váhate, či svoje dieťa prihlásiť do Logiscool? Vyskúšajte niektorú z bezplatných ukážkových hodín, na ktorých dieťa zažije pravú atmosféru zábavného a tvorivého vyučovania. V priebehu 60 minút získajú rodičia odpovede na všetky otázky a deti si naprogramujú svoju prvú počítačovú hru. Hodiny sa konajú v priebehu celého školského roka. Tí odvážnejší si rovno môžu vybrať niektorý z kurzov, workshopov alebo táborov.

Nové kurzy pre začiatočníkov budú k dispozícii už od tohto mesiaca. Logiscool nájdete v Žiline na ulici Vojtecha Spanyola 1754/45. Viac informácií získate na stránke www.logiscool.com/sk-sk/school/zilina alebo emailovej adrese hello.zilina@logiscool.com.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Logischool