Žilinčania padajú na namrznutom chodníku v centre mesta. Samospráva osloví majiteľa budovy, z ktorej tečie voda


Foto: Žilinčania padajú na namrznutom chodníku v centre mesta. Samospráva osloví majiteľa budovy, z ktorej tečie voda Foto: ilustračné

Úsek chodníka na rohu ulíc Andreja Kmeťa a Kálov v centre Žiliny je v zimných mesiacoch nebezpečný. Upozornil nás na to jeden zo Žilinčanov, ktorý po ňom pravidelne prechádza. Už pred rokom bol svedkom nešťastného pádu ženy, ktorá sa nevedela zodvihnúť zo zeme a tento rok na rovnakom mieste spadol sám, pričom si zranil prst.

Problémov tejto časti chodníka je podľa neho niekoľko: „Chodník z betónovej zámkovej dlažby je vybudovaný neprirodzene v spáde, kde steká z ríms budovy firmy DOXXbet voda, ktorá zamrzne a vytvorí na betónovej dlažbe doslova sklo, pascu pre ľudí. Na budove je kamenná rímsa s ostrým rohom, ktorú som zázrakom minul pri páde hlavou. Chodník nie je udržiavaný, k pádom dochádza opakovane,“ uviedol.

Mesto Žilina sme oslovili s otázkami, či evidujú sťažnosti týkajúce sa tohto miesta a ako plánujú situáciu riešiť. Hovorca Vladimír Miškovčík sa vyjadril, že pravidelná zimná údržba je vykonávaná aj na tejto ulici, no posypový materiál môže byť odplavený vodou stekajúcou z blízkej budovy.

„Chodník na ul. A. Kmeťa – Kálov je zahrnutý v operačnom pláne zimnej údržby a údržba sa na ňom vykonáva. Problém vytvára voda stekajúca zo striech priľahlej budovy. Voda následne odplavuje posypový materiál a chodník namŕza a je zľadovatený. Majiteľovi budovy zašleme list (výzvu), aby si zabezpečil odtok vody tak, aby nespôsoboval problém pri vykonávaní údržby,“ uviedol.

Žilinská samospráva všetkým obyvateľom odporúča, aby sa v zimných mesiacoch pohybovali po chodníkoch so zvýšenou opatrnosťou vzhľadom na poveternostné podmienky a používali vhodnú zimnú obuv.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu