Pretekárky Kraso klubu Žilina zabodovali na východe Slovenska a domov si priniesli deväť medailí


Foto: Pretekárky Kraso klubu Žilina zabodovali na východe Slovenska a domov si priniesli deväť medailí Foto: Kraso klub Žilina

Pretekárky Kraso klubu Žilina majú za sebou úspešný víkend, počas ktorého sa im podarilo získať až deväť medailí. Desať žilinských pretekárok sa zúčastnilo 51. ročníka Veľkej ceny Košíc a 28. ročníka Košickej korčuľky 2022. Súťaže v krasokorčuľovaní sa uskutočnili v dňoch 28. až 30. januára vo vynovenej košickej Crow aréne.

Preteky boli prvými pre šesťročnú Sabinu Šuškovú, ktorá za jazdu na hudbu z rozprávky o Aladinovej lampe získala 2. miesto a odniesla si domov pohár.

Dve pretekárky súťažiace v kategórii sedem rokov skončili na stupňoch víťazov a zvýšili si svoje osobné bodové maximá. Nela Pažická vyhrala 2. miesto s 18,43 bodmi a Eliška Cenigová získala 3. miesto s 17,93 bodmi. Laura Kobašová so ziskom 27,88 bodov získala v kategórii Nádeje 8 prvé miesto.

Najúspešnejšia bola pre klub kategória Nádeje 10, kde sa podarilo zásluhou Alice Drdákovej s 37,58 bodmi získať prvé miesto a Natálie Maruškovej s 32,31 bodmi získať druhé miesto.


Prvýkrát v sezóne pretekala aj Sofia Šušková a s 22,76 bodmi obsadila 9. miesto. V kategórii mladší žiaci B získala striebro Júlia Adamčíková s 24,09 bodmi.

Žilinčankám sa darilo aj v hobby kategóriách. V kategórii Hobby silver mladšie Nikola Bukovcová získala zlatý pohár s 24,03 bodmi a v Hobby silver staršie Kristína Matušková taktiež vyhrala zlatý pohár s počtom bodov 30,83.

Na záver treba podotknúť, že všetky tieto úspechy sa dievčatám podarilo dosiahnuť vďaka poctivej príprave pod záštitou skúsenej hlavnej trénerky Michaely Drdákovej a trénerky Romany Weindlingovej.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu