Spoznajte hviezdy našej literatúry ukryté v hádankách. Mestská knižnica v Žiline prináša novú knižnú hru


Foto: Spoznajte hviezdy našej literatúry ukryté v hádankách. Mestská knižnica v Žiline prináša novú knižnú hru Foto: Mestská knižnica Žilina

Kniha je niekedy označovaná ako najlepší priateľ človeka, mnoho mladých ľudí však v literatúre vidí svojho najväčšieho nepriateľa. V dnešnej dobe existuje mnoho spôsobov, ako tráviť voľný čas či získavať informácie, že kniha je len zriedka tým prvým, po ktorom siahneme.

Mestská knižnica v Žiline preto spustila iniciatívu, ktorá má prilákať ku knihám malých aj veľkých čitateľov. Každý mesiac plánuje prekvapiť novou hádankou, v ktorej sa bude ukrývať meno niektorej z hviezd našej literatúry. Prvé nápovedy pre deti aj dospelých nájdete už teraz na ich stránke www.mkzilina.sk alebo facebooku.

Počas roka 2022 knižnica pozýva všetkých, ktorí sa radi hrajú so slovami, aby „tieto hviezdy literatúry spoznali na našej stránke na knihe tvárí, kde každý mesiac iné meno zažiari – niekedy v hádanke inokedy zas v inotaji.“

Takýmto hravým spôsobom chce knižnica zanieteným čitateľom pripomenúť staré známe mená spisovateľov a ich knižiek, ktoré možno v minulosti čítali. Zároveň však verných čitateľov prosí, aby túto výzvu ukázali aj svojim kamarátom, kolegom, spolužiakom, starým rodičom či vnučkám a vnukom a presvedčili ich tak, že literatúra nemusí byť nuda.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu