Na Orave a Liptove dal Žilinský samosprávny kraj zrekonštruovať ďalšie úseky ciest a jeden most


Foto: Na Orave a Liptove dal Žilinský samosprávny kraj zrekonštruovať ďalšie úseky ciest a jeden most Foto: Žilinský samosprávny kraj

V uplynulých mesiacoch vykonal Žilinský samosprávny kraj opravy ďalších úsekov frekventovaných ciest na Orave a Liptove. Informácie týkajúce sa rekonštrukcií uverejnil na sociálnej sieti. Krajská samospráva takto postupne pokračuje v obnove dôležitých ciest, ktoré sú po rokoch využívania poškodené a vyžadujú si komplexnejšie opravy.

Cestári Žilinského samosprávneho kraja v okrese Dolný Kubín medzi obcami Párnica a Zázrivá zosilnili vozovku na ceste druhej triedy II/583. Podľa zverejnených informácií sa cesta nachádzala v dezolátnom stave a potrebovala v úsekoch dlhých 370 a 260 metrov rekonštrukciu. Cieľom prác bolo zabezpečiť plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky. Na komunikácii sú naplánované v rámci projektu aj ďalšie rekonštrukcie úsekov v dĺžke 1,1 kilometra.

V rámci eurofondového projektu INTERREG SK - CZ zvyšujúceho atraktívnosť kultúrneho a prírodného dedičstva regiónu, cestári opravili aj úsek cesty v Liptovskej Teplej, kde si vozovka na cestách tretej triedy III/2216 vyžiadala modernizáciu dlhú 838 metrov a III/2247 v katastri obce Vyšný Kubín v dĺžke 713 metrov. Rekonštrukciami sa cestným komunikáciám predĺžila životnosť, zlepšil stavebno-technický stav a bezpečnosť cestnej premávky.

Na mostnom objekte v Partizánskej Ľupči (okres Liptovský Mikuláš) taktiež prebiehali renovačné práce. Opravený most už využívajú motoristi. Práce prebiehali v dĺžke sedem metrov pričom sa opravila konštrukcia, položila nová obrusná vrstva vozovky a boli osadené zvodidlá, vďaka čomu sa zlepšila bezpečnosť pri prechode ponad potok Ľupčianka.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu