Služobný pes žilinských colníkov objavil drogy v dvoch autách. Jeden z vodičov mal zákaz šoférovať a neplatné značky


Foto: Služobný pes žilinských colníkov objavil drogy v dvoch autách. Jeden z vodičov mal zákaz šoférovať a neplatné značky Foto: Finančná správa

Príslušníci finančnej správy zazreli vo vozidle, ktoré zastavili na Kysuciach kvôli kontrole, plynovú pištoľ a nôž. S cieľom presvedčiť sa, či osoby z auta nie sú ozbrojené, vyzvali vodiča a jeho spolujazdca na vyloženie všetkých vecí z vreciek na kapotu.

Jeden z mužov položil na auto plastový obal z liekov. Potom hliadka zapojila do prehliadky vnútorných priestorov služobného psa. Vasko zareagoval na batoh položený na sedadle a podozrivý tovar zacítil aj v obale z liekov. Osoby vo veku 30 a 39 rokov sa priznali, že tam majú marihuanu.

Ďalšie vozidlo, ktoré zastavili príslušníci finančnej správy v rovnakom regióne, prichádzalo z Českej republiky. Vodič nemal so sebou občiansky ani vodičský preukaz a dokladom sa nevedela preukázať ani jeho spolujazdkyňa. Identifikovala ich až privolaná hliadka PZ SR.

Vodič z Čadce mal platný zákaz činnosti viesť motorové vozidlo a na dopravnom prostriedku evidenčné číslo, ktoré mu nepatrilo. Vozidlo už bolo vyradené z evidencie. Muž so ženou pri komunikácii javili známky po použití omamných a psychotropných látok.

Oba prípady si prevzali orgány činné v trestnom konaní, ktoré budú ďalej pracovať na ich objasnení.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Finančná správa