VIDEO: Fotopasca vo Veľkej Fatre zachytila medvede, vlky aj kamzíka. Autor zbieral zábery tri mesiace


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

Koncom minulého roka vzniklo nové video, ktoré zachytáva život divej zveri vo Veľkej Fatre. Autorom je Viliam Polonec z obce Ďanová neďaleko mesta Martin, ktorý už od svojho detstva trávil hodiny v prírode. K záľube ho priviedol jeho vlastný otec, Viliam si neskôr sám našiel svoje obľúbené miesta a pravidelne ich navštevoval.

V súčasnosti vytvára jedinečné videá zložené zo záberov vyhotovených fotopascami. Tie umiestňuje na miestach, na ktorých zaevidoval zvýšený pohyb divej zveri. 

„Spev vtákov, ručanie jeleňov, vôňa lesa či zurčanie potoka – to všetko som si nadovšetko zamiloval a príroda začínala byť doslova mojím druhým domovom. Fotografovaniu a filmovaniu sa venujem od roku 2008,“ spresňuje Viliam na svojej internetovej stránke.

Viliam umiestnil fotopascu na skalný chodníček. Zachytil tam aj takú zver, akú možno sám nečakal. Aktuálne video vznikalo tri mesiace, kamera zaznamenala od polovice septembra do polovice decembra viacero druhov – medvede, jelene, líšky, diviaky aj kamzíka či dokonca vlky.

„Verím, že vás zostrih zaujme a vychutnáte si prirodzené správanie zvierat, ktoré sa podarilo zachytiť pomocou fotopasce Browning,“ dodáva Viliam Polonec.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu