V pondelok 10. januára sa uskutoční verejná diskusia k téme parkovacieho domu na sídlisku Vlčince


Foto: V pondelok 10. januára sa uskutoční verejná diskusia k téme parkovacieho domu na sídlisku Vlčince Foto: Reinoo

Žilinská spoločnosť Reinoo, ktorá predstavila svoj zámer vybudovať nový parkovací dom na sídlisku Vlčince, oznámila termín verejnej diskusie. Obyvatelia dotknutej oblasti tak môžu vyjadriť svoj názor a otvorene komunikovať o navrhnutom riešení situácie s parkovaním. 

Diskusia sa uskutoční v pondelok 10. januára o 16:30 hod. Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu bude prebiehať online formou cez službu Zoom. Obyvatelia, ktorí majú záujem sa zapojiť, si aplikáciu stiahnu na stránke zoom.us/download. Dostupná je pre počítače aj mobilné telefóny.

Pripojiť sa bude možné prostredníctvom odkazu: https://bit.ly/zoom-verejna-diskusia


„V rámci diskusie predstavíme upravený návrh parkovacieho domu, ktorý vznikol na základe pripomienok samotných obyvateľov, napríklad k strate časti zelene či výške objektu. Aj preto by v rámci upraveného návrhu bol celý parkovací dom znížený a umiestnený pod zemou. Zároveň platí, že súčasťou projektu bude aj nová výsadba vysokých stromov,“ spresnil Milan Dubec zo spoločnosti Reinoo. 

Zdieľaný parkovací dom vybuduje developer iba vtedy, ak získa podporu obyvateľov dotknutej oblasti. V prípade nesúhlasu od zámeru ustúpi a parkovisko postaví podľa platného povolenia na pôvodnom mieste - pri administratívnej budove na Poštovej.


Poznámka: Milan Dubec vlastní podiel v spoločnosti TnC IV, s. r. o., ktorá prevádzkuje spravodajský web Žilinak.sk


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu