Novoročné oslavy dopadli nešťastne pre 27-ročného muža, pyrotechnika mu vážne poškodila ľavé oko


Foto: Novoročné oslavy dopadli nešťastne pre 27-ročného muža, pyrotechnika mu vážne poškodila ľavé oko Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline

Zdravotnícky personál v žilinskej nemocnici sa počas Nového roka staral o muža s vážnym zranením oka. K úrazu došlo pri odpaľovaní pyrotechniky, pacienta prijali približne hodinu po polnoci.

„Hodinu po odbití Nového roka priviezla sanitka na očnú pohotovosť 27-ročného muža s devastačným poranením ľavého oka. Pri výbuchu pyrotechniky došlo k roztrhnutiu bielka v rozsahu až približne polovice oka so stratou vnútroočných štruktúr, s masívnym krvácaním,“ spresňuje FNsP Žilina na sociálnej sieti.

Tím oddelenia oftalmológie urobil maximum pre záchranu oka. Počas operácie, ktorá trvala približne 3,5 hodiny, sa snažili lekári a zdravotníci oko i zrak zachrániť. Napriek veľkej snahe odborníkov to však už nikdy nebude ako predtým. 

Podľa vyjadrenia nemocnice momentálne nie je isté, či to pacientovo oko nakoniec zvládne. V zlomku sekundy sa tak kvôli pyrotechnike kompletne zmenil život, zdravie a budúcnosť mladého človeka.

Zábavná pyrotechnika je nebezpečná v rukách laikov, ktorí nerešpektujú pokyny na jej používanie. O to viac môže byť jej používanie rizikové, ak je to v spojitosti s alkoholom. Zdravotnícky personál drží mladému mužovi palce, aby sa čo najskôr dostal domov a oko sa podarilo zachrániť.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou v Žiline