Demänovská Dolina nasadila do prevádzky elektrický skibus, ktorý má nulové emisie


Foto: Demänovská Dolina nasadila do prevádzky elektrický skibus, ktorý má nulové emisie

V obci Demänovská dolina začína od tohto týždňa premávať elektrický skibus, ktorý má nulové emisie výfukových plynov. Dopravovať bude návštevníkov do lyžiarskeho strediska.

„Podporujeme ekologickú verejnú dopravu, elektrický autobus s nulovými emisiami je v súčasnosti optimálne riešenie,“ doplnila starostka obce Ľubomíra Klepáčová. Ak sa skibus osvedčí, stane sa podľa starostky pilierom ekologickej dopravy v doline.


Prevádzka skibusovej dopravy sa túto zimu výrazne posilnila a bude tomu tak až do polovice marca. „Postupne sa snažíme znižovať počty áut v Demänovskej doline, preto sme posilnili prevádzku skibusov v tejto lokalite. Posilnenie o tretinu pocítia najmä lyžiari vo frekventovaných časoch, keď sa začína prevádzka strediska,“ dodala Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov.

V skibusoch sa zastávky aj zvukovo či obrazovo hlásia. Zároveň si cestujúci budú môcť skontrolovať, či je skibus plný alebo či náhodou nemešká.

„Môžem návštevníkov uistiť, že skibusy pravidelne vetráme a dezinfikujeme, takže preprava v nich je skutočne bezpečná. Samozrejme, vyžadujeme prekrytie horných dýchacích ciest,“ priblížila Šarafínová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu