Agresívny muž sa pokúšal podpáliť žilinských mestských policajtov, dvoch polial benzínom


Foto: Agresívny muž sa pokúšal podpáliť žilinských mestských policajtov, dvoch polial benzínom

Žilinskí mestskí policajti zažili v uplynulých dňoch nepríjemnú skúsenosť s agresívnym mužom. Počas riešenia priestupku sa im najskôr vyhrážal zabitím, po slovných útokoch však odišiel. O niečo neskôr sa ale vrátil do sídla Mestskej polície na Hollého ulici, kde sa ich pokúšal podpáliť.

Opitý 41-ročný muž si so sebou doniesol pred budovu aj benzín, ktorým sa mu podarilo poliať dvoch príslušníkov. Benzínom oblial aj dvere a okolie budovy. Krátko po tom, ako vytiahol z vrecka zapaľovač, ho spacifikovali. Počas zásahu dotyčný útočil aj fyzicky a policajtov kopal, napokon však skončil v putách.

V čase incidentu sa na oddelení nachádzalo päť mestských policajtov. Prípad si následne prevzal vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorý začal trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa. K poškodeniu majetku ani zraneniu osôb našťastie nedošlo.

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. Vyšetrovateľ Policajného zboru spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného muža do väzby. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ spresnila žilinská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu