Demänovská dolina bojuje proti dopravnému preťaženiu. Parkovanie mimo vyhradených miest bude pokutované


Foto: Demänovská dolina bojuje proti dopravnému preťaženiu. Parkovanie mimo vyhradených miest bude pokutované Foto: ilustračné

V Demänovskej doline sa menia pravidlá týkajúce sa parkovania. Parkovanie mimo vyznačených miest sa rozhodla dolina pokutovať. Hlavným cieľom je ochránenie pred dopravným preťažením a nelegálnym parkovaním. Obecné zastupiteľstvo chce týmto krokom ochrániť aj životné prostredie a v rámci tohto projektu zamestnalo štyroch regulátorov dopravy a inšpektorov verejného poriadku.

„Každý návštevník Demänovskej Doliny je vítaný, musíme však jej životné prostredie chrániť. Na lyžiarov i ostatných návštevníkov našej doliny preto apelujem, aby parkovali výlučne na označených parkoviskách a po spustení prevádzky uprednostnili verejnú dopravu do Jasnej skibusmi,“ vyhlásila starostka Demänovskej Doliny Ľubomíra Klepáčová.


Neustále zvyšujúce sa kolóny či počet áut zaparkovaných mimo oficiálnych parkovísk prekročili hranicu. Autá čoraz viac blokovali cestu a spôsobovali situácie, v ktorých sa priamo ohrozovalo životné prostredie znečistením z uniknutého oleja.

Pracovníci, ktorí budú mať na starosti dohľad nad parkovaním, budú návštevníkov usmerňovať a kontrolovať, či novovzniknuté pravidlá sa dodržiavajú. V prípadoch ich porušenia budú previnilcov pokutovať na základe objektívnej zodpovednosti.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu