V žilinskom Lesoparku vybudovali vianočnú cestu pre deti, na 12 stanoviskách si vypočujú vianočný príbeh


Foto: V žilinskom Lesoparku vybudovali vianočnú cestu pre deti, na 12 stanoviskách si vypočujú vianočný príbeh Foto: ilustračné

V predvianočnom období pribudol v žilinskom Lesoparku Chrasť zaujímavý nápad, ako spestriť najkrajšie časy v roku aj najmenším obyvateľom Žiliny. Vianočný chodník do Betlehema predstavuje dvanásť stanovísk, počas ktorých si deti s doprovodom vypočujú časti príbehu. Všetko funguje za pomoci QR kódov:

„Na každom stanovisku budeš potrebovať mobilný telefón s dátami, fotoaparátom a QR kódom. Kadiaľ máš ísť, ti napovedia kúsky krepového papiera. Na konci cesty na teba čaká viacero odmien. Prajem príjemnú zábavu,“ doplnili jednoduché inštrukcie autori nápadu.

Cesta začína na konci areálu s preliezkami a pokračuje smerom k zastávke Fatranská. Na každom stanovisku je zalaminovaný papier o veľkosti A4 s QR kódom, pričom deti si tu môžu vypočuť kúsky vianočného príbehu. Detská vianočná cesta bude v lesoparku až do Vianoc, takže predstavuje ideálny nápad na výlet s najmenšími ratolesťami.


„Ide o klasický príbeh Vianoc o narodení Ježiška, čiže putovanie do Betlehema a narodenie. Je to veľmi moderne a nenásilne spracovaný vianočný príbeh, tak myslím, že by to v čase Vianoc mohlo zaujať všetkých na prechádzke s deťmi lesoparkom,“ dodáva jeden zo spoluautoroch nápadu.


Hracia karta vianočnej hry v žilinskom lesoparku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu