V Žilinskom kraji sa plánuje osadenie ďalších cykloservisných stojanov


Foto: V Žilinskom kraji sa plánuje osadenie ďalších cykloservisných stojanov

V predchádzajúcich dňoch sme informovali, že Krajská organizácia cestovného ruchu Žilinský turistický kraj v spolupráci so Slovenským cykloklubom nainštalovala v tomto mesiaci 5 cykloservisných stojanov v lokalitách Terchová, Jamník na Liptove, Turany a Súľov – Hradná, Vodné dielo Žilina.

Organizáciu sme oslovili s doplňujúcimi otázkami, ktoré nám zodpovedala výkonná riaditeľka Ing. Iveta Chabadová. Zaujímali sme sa aj o celkové financie, ktoré boli na činnosť venované. „Aktivita bola financovaná z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR, ako aj z rozpočtu krajskej organizácie ŽTK. Celková čiastka za dodanie a montáž stojanov predstavuje sumu 11 700 eur,“ doplnila Chabadová.

V nasledujúcom roku plánuje Krajská organizácia cestovného ruchu Žilinský turistický kraj osadiť ďalšie cykloservisné stojany, a to vo všetkých regiónoch kraja. Malo by ísť o 10 ďalších kusov.


Keďže sú stojany na verejných miestach, opýtali sme sa, či je organizácia pripravená na možné prejavy vandalizmu či poškodenia. „Nakoľko sú stojany situované na verejných priestranstvách a nie je možné im zabezpečiť nepretržitú kontrolu a ochranu, s prípadnými opravami a náhradami škôd pri týchto investíciách počítame a vzniknuté situácie budeme riešiť,“ dodala Chabadová.

Stojany na bicykle majú svoje využitie aj v núdzi, a to napríklad keď sa cyklista ocitne v technicky nepríjemnej situácii, prípadne doma nevlastnia náradie na údržbu bicykla. Stojan umožňuje dofúkať koleso či opraviť defekt.

Je taktiež vybavený základným náradím, ktoré je skryté vo vnútri a držiakom na bicykel pre lepšiu manipuláciu a ľahšiu opravu. Pomocou náradia je možné vykonať rôzne menšie opravy ako napr. utiahnutie uvoľneného pedálu, nosiča či detskej sedačky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu