Žilinská radnica asanuje jeden z drevených dvojdomov pri Vurale


Foto: Žilinská radnica asanuje jeden z drevených dvojdomov pri Vurale

Pred necelým týždňom bola vyhodnotená elektronická zákazka na asanáciu jedného kusu dvojdomu pri Vurale v Žiline, ktorý patrí do vlastníctva mesta Žilina. Kompletná demolácia dvojdomu na Novej Kolónii zahŕňa nakládku, odvoz a uskladnenie stavebného odpadu z objektu, spolu s úpravou terénu.

Zabezpečí ju zmluvne externá spoločnosť ERPOS, s.r.o., ktorá vyhrala súťaž. O zákazku súťažili dve firmy - víťazná ponúkla asanáciu za sumu 17 186,70 eur s DPH. Dvojdomy majú výšku približne osem metrov a pôdorys 9 x 22 metrov v tvare obdĺžnika. Materiálo sú domy kombináciou murovaných a drevených stien, domy majú drevené trámy.

Pri demontáži musí dodávateľ postupovať trojovým rozoberaním od horných konštrukcií smerom dole, teda najskôr odstrániť plechovú krytinu strechy, drevený krov a steny zostávajúceho podkrovia spolu s komínovým telesom. Materiály, ktoré vzniknú z demolácie a búracích prác, musia byť ako stavebný odpad odvezené príslušné skládky odpadov a do recyklačných závodov.

„Pred zahájením demolačných prác je nutné odpojiť objekt od všetkých vzdušných a podzemných inžinierskych sietí (kanalizácia, vodovod, plyn, elektrické vedenie a pod.) a zabezpečiť proti akémukoľvek prípadnému používaniu počas búracích prác. Ak sa niektoré siete nedajú z prevádzkových dôvodov odpojiť, musia sa určiť pravidlá ich prevádzkovania počas vykonávania búracích prác,“ vysvetľuje v podkladoch mesto ako objednávateľ.


Celkové poradie uchádzačov podľa kritéria najnižšej ceny:

1. ERPOS, spol. s r.o., Cena: 17 186,70 € s DPH
2. CEBA Žilina, s.r.o., Cena: 19 080,00 € s DPH



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu