Potravinová zbierka pre ľudí v núdzi prebieha aj v Žiline. Potraviny a drogériu môžete darovať aj online


Foto: Potravinová zbierka pre ľudí v núdzi prebieha aj v Žiline. Potraviny a drogériu môžete darovať aj online
Galéria: 10 fotiek

Od včerajšieho dňa (16. 12.) do soboty (18. 12.) prebieha potravinová zbierka Slovenskej katolíckej charity po celom Slovensku. Je určená na pomoc pre ľudí, ktorí sú v núdzi. Minulý rok tak bolo vyzbieraných viac ako 100 ton potravín, ktoré zaplnili potravinové sklady do ďalšieho roka. Zbierka je určená pre ľudí ako matky s deťmi, opusteným seniorom, rodinám v núdzi, ľuďom žijúcim na ulici či tým, ktorí skrátka prosia o pomoc.

Potravinová zbierka prebieha aj v Žiline, podporiť je možné v predajniach Tesco na Košickej a na Obvodovej ulici. Pokiaľ však nestíhate produkty doniesť v uvedenom časovom rozsahu osobne, stále môžete prispieť online, kde je predĺžený dátum až do konca roka. Pomôcť môžete na tomto odkaze. Pri darovaní online si môžete vybrať z troch balíčkov pomoci, a to základný, veľký a balíček pre osamelých seniorov v hodnote od 5 do 12 eur.

Aké potraviny môžete nakúpiť?

Ide predovšetkým o trvanlivé potraviny, ktoré majú predĺženú dobu spotreby. Takisto aj drogériu, ktorú spolu s trvanlivými výrobkami môžete vložiť do zberných košov v blízkosti pokladní.


Ako príklad uvádzame potraviny a drogériu, ktoré organizátori uvádzajú na svojej webovej stránke:

  • Trvanlivé potraviny

instantné polievky, konzervy (rybacie, mäsové), strukoviny (fazuľa, hrach, šošovica), sušené mlieko, detská krupica, detské príkrmy, detská výživa, zaváraniny, pretlak, paštéty, káva, čaj, olej, ocot, cukor, soľ, koreniny, med, lekvár, puding, sušené ovocie, sušienky, ryža, cestoviny, múka

  • Drogéria

šampón, sprchový gél, zubné kefky, zubné pasty, jednorazové holiace strojčeky, holiace peny, dámske vložky, hygienické vreckovky, toaletný papier, plienky, vlhčené obrúsky, pracie prostriedky, prostriedky na umývanie riadu a na dezinfekciu, vrecia na odpad




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu