AKTUÁLNE: Strom tvoriaci prekážku v ceste na Obchodnej ulici v Žiline spílili


Foto: AKTUÁLNE: Strom tvoriaci prekážku v ceste na Obchodnej ulici v Žiline spílili

Na nedávno rozšírenej Obchodnej ulici na sídlisku Vlčince došlo k odstráneniu stromu, ktorý tvoril prekážku v ceste. Potenciálne nebezpečný výčnelok z obrubníkov a vysokého stromu, nachádzajúci sa v smere jazdy od ulice Matice Slovenskej do centra mesta, úplne odstránia.

Strom chceli spočiatku zachrániť, s riešením však nesúhlasí dopravný inšpektorát. Rozšírenie ulice je nevyhnutné z dôvodu vysokej dopravnej vyťaženosti lokality. Problematické miesto kritizovalo viacero motoristov na sociálnych sieťach.

Samospráva začiatkom decembra zrealizovala potrebné administratívne kroky a dnes (15.12.) strom odstránila: „Riešili sme to s dopravným inšpektorátom, stavebníkom a zhotoviteľom v inej súvislosti dopravnej situácie. Breza bude odstránená, bola to aj podmienka dopravného inšpektorátu,“ uviedol 8. decembra hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Na Obchodnej ulici sa aktuálne čaká aj na zrealizovanie kompletného vodorovného dopravného značenia. Časť jazdných pruhov už bola vyznačená, stále však chýbajú niektoré kľúčové úseky. Motoristi mali v dôsledku chýbajúcich čiar problém so správnou jazdou a spôsobovali kolízne situácie. Dočasne tak pribudlo aj zvislé značenie upozorňujúce na zmenu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu