Policajti chytili v centre Žiliny opitého vodiča, pri dychovej skúške nafúkal 2,1 promile


Foto: Policajti chytili v centre Žiliny opitého vodiča, pri dychovej skúške nafúkal 2,1 promile

V centre Žiliny jazdil v pondelok 6. decembra opitý vodič. Pozornosť na seba pritiahol nekoordinovanou jazdou zo strany na stranu a hroziacou kolíziou s prechádzajúcim trolejbusom. Policajná hliadka nezodpovedného motoristu zastavila v blízkosti železničnej stanice, odkiaľ mu nedovolila pokračovať.

Pri dychovej skúške nafúkal 52-ročný muž zo Žiliny hodnotu 1,01 mg/l čo je v prepočte 2,10 promile. Príslušníci Policajného zboru mu na mieste obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz. Vodič napokon putoval do policajnej cely, kde čakal na vytriezvenie.

Skrátené vyšetrovanie ukončili a spis predložili prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby

Nebezpečne jazdiaci automobil značky Mazda zastavili policajti pri zastávke mestskej hromadnej dopravy. Po zadržaní vodiča zostalo odstavené pri kraji cesty. Aktuálne čelí 52-ročný Šimon obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 


„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a eskortovali ho na policajný útvar. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ spresnil žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

V uplynulom týždni odhalili policajti v Žilinskom kraji 24 opitých vodičov

Počas výkonu služby sa podarilo policajtom v Žilinskom kraji odhaliť na cestách 24 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel až jedenásti nafúkali nad 1 promile a piati spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu