POTVRDENÉ: Vianočný trolejbus tento rok zavíta okrem sídlisk aj do mestských častí Žiliny


Foto: POTVRDENÉ: Vianočný trolejbus tento rok zavíta okrem sídlisk aj do mestských častí Žiliny Foto: Dopravný podnik mesta Žiliny

Tradičný vianočný trolejbus bude tento rok v Žiline premávať aj cez prímestské časti. Informuje o tom mestský dopravný podnik na sociálnej sieti. DPMŽ vypraví vyzdobený trolejbus presne na Mikuláša (6.12.2021), oproti minulému roku prinesie dve zásadné novinky.

Zástupcu takmer najstaršieho typu trolejbusu aktuálneho vozidlového parku vystrieda najnovší a najmladší model. Namiesto pôvodného vozidla ŠKODA 31Tr SOR bol za vianočný trolejbus zvolený parciálny trolejbus značky ŠKODA 26TrA Solaris.

Ide v poradí o druhú zmenu, ktorá sa udeje po ôsmich rokoch. Prvým vianočným trolejbusom v Žiline bol trolejbus ŠKODA 14Tr, ktorý v roku 2013 nahradil novo zakúpený model. Súčasný nízkopodlažný parciálny trolejbus bude mať už tradične vyzdobený exteriér, ako aj interiér. Pričom práve v interiéri si budú môcť cestujúci všimnúť novú vianočnú výzdobu. 


„Druhou novinkou, ktorú sme sa rozhodli tento rok priniesť, je nasadenie vianočného trolejbusu aj na vybrané spoje autobusových liniek MHD. Prvýkrát v histórii DPMŽ sa tak vianočný trolejbus objaví aj v prímestských častiach,“ spresňuje Dopravný podnik mesta Žiliny.

K tomuto kroku mohli pristúpiť práve z dôvodu nasadenia parciálneho trolejbusu. Ten vďaka pomocnému batériovému pohonu dokáže prejsť časť trasy aj mimo trakčného vedenia.  Parciálny trolejbus bude postupne nasadzovaný na trolejbusové a autobusové linky, pričom rozpis jeho nasadenia na konkrétne linky bude postupne zverejnený na stránke: www.dpmz.sk/n856.

Prvý vianočný trolejbus v Žiline - Škoda 14Tr | Zdroj: www.dpmz.sk



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Dopravný podnik mesta Žiliny